Friday, November 26, 2010

Get These Bastards!

I'm imagining that I was there when this despicable crime was committed, and I picked up the nearest "weapon" (anything) and bash and bash and bash these bastards.

Damn these bastards!

KUALA LUMPUR (Nov 26): Demi menyelamatkan maruah anak perempuannya berusia 12 tahun, seorang ibu terpaksa mengharungi detik hitam apabila diperkosa di depan gadis sunti itu oleh seorang daripada dua penjenayah yang memecah masuk rumah mereka di Kampung Melayu Subang, dekat sini.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.30 pagi kelmarin, ibu muda itu yang diikat tangan sebelum itu diberi pilihan oleh penjenayah terbabit untuk menentukan siapa yang akan dirogol sama ada dia atau anak gadisnya.

Dalam keadaan terdesak, ibu berusia 34 tahun itu tiada pilihan melainkan membiarkan dirinya dirogol seorang daripada dua penyamun berusia lewat 20-an terbabit.

Menurut sumber polis, lebih menyayat hati ketika seorang daripada lelaki terbabit merogol mangsa, seorang lagi rakannya merakam perbuatan terkutuk itu menggunakan telefon bimbit.


“Sebelum itu, dua suspek terbabit yang memakai topeng memecah masuk rumah mangsa yang ketika itu tidur bersama anaknya dalam bilik utama manakala suaminya tiada di rumah kerana bekerja syif malam.


“Dua penjenayah terbabit mengikat dua beranak itu dan mengarahkan mereka mendiamkan diri sekiranya tidak mahu dicederakan,” katanya.

Sumber itu berkata, suspek menggeledah rumah berkenaan sebelum mengambil wang tunai dan barang kemas yang nilai keseluruhannya dianggarkan RM2,000.

“Sebaik selesai menggeledah rumah mangsa, seorang daripada suspek seolah-olah tidak puas hati dengan hasil rompakan mereka dan memberitahu mahu merogol seorang daripada dua beranak itu.

“Selepas rayuannya tidak diendahkan dan tidak mahu anaknya menjadi mangsa penjenayah itu, si ibu terpaksa merelakan dirinya dirogol seorang daripada suspek dan ketika dia dirogol seorang lagi suspek merakamnya menggunakan telefon bimbit,” katanya.

Menurutnya, kedua-dua penjenayah melarikan diri dan mangsa membuat laporan di Balai Polis Kampung Baru Subang.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan kejadian itu dan kes disiasat mengikut Seksyen 395 serta Seksyen 376 Kanun Keseksaan.

(SOURCE: Harian Metro)

40 comments:

Anonymous said...

Sungguh menyayat hati.

Kes jenayah berlaku setiap hari. Kes jenayah terhadap wanita dan kanak-kanak berlaku pada tahap yang sungguh membimbangkan.

PM patut mengisytiharkan Darurat. Tentera Diraja Malaysia diperlukan untuk mengawal keselamatan.

Anonymous said...

Salam - Yes, I support the idea to get this bastard and sent them straight to HELL. I am so up set with this news. What has this country/communtiy turned to?
I can never understand this cruelty and my doa is May Allah SWT punished this idiot both in this world and in the day after. They deserved it.

DR FK

Coach Online Outlet Store said...

I am glad to post my views and points in this blog, Blogs are becoming the main source of knowing about things certainty,its importance,idolizing,either in a marketing way that one can differentiate. I enjoyed to be at here because one of my point has been cleared here.

MAC Cosmetics said...

I think your blog post was secretly a awesome beginning to a potential series of blog posts about this topic. So many people pretend to comprehend what they’re talking about when it comes to this topic and generally, very few people actually get it. You seem to grasp it though, so I think you ought to run with it. Thanks a lot!

Anonymous said...

You need a capital punishment for these bastards. So what if they got caught? 15 years jail? How about castration + 15 years jail. If not just hang the damn bastard. No need these sampah masyarakat.

Anonymous said...

Taman-taman, Seksyen-seksyen dan Kampung-kampung sudah tidak selamat lagi. Kita patut pindah ke Putrajaya. Dengar-dengar kes jenayah paling berat disana adalah kes curi selipar dan kasut. Betul ke?

Anonymous said...

You see, crimes are in fact on the increase not as the contrary statement from PRDM that the number of crime has dropped over the past year. PRDM should not be lying and give false crime statistics to just mask their incompetence in their duty. They should be more diligently bustering crimes until people feel safe wherever they are. The 'feel-safe' factor is more realistic than the spurious assumption and conclusion.

Cucu Nenek said...

This is so terrible. Although this will be so painful for the poor young mother and her family, I really hope the media will put the pressure on the police to find the evil criminals, and bring them to successful prosecution. The police should do their best, no excuses.

No one can be safe anymore nowadays.

Anonymous said...

Regrettably, since the posting is only in Malay, and I am not able to understand it, I have no idea what the issue is about. But judging from the comments, it seems serious. Please include an English translation with such postings for the benefit of those who don't understand BM. Thanks.

Anonymous said...

Just reading this article makes my head spin and my heart pound..

I have a 12yr old daughter, so full of life and so so shy..

Just cannot imagine their ordeal!

MUM

basree rakijan said...

sadisnya!...tak tau nak cakap apa.

Anonymous said...

You are right. Can you do anything realistik. Tolonglah.

Anonymous said...

bila kita nak buat death penalty for this kind of crime,ramai yang kata zalim.
so how?

Zabri Mokhtar said...

Salam puan dan semua,
Polis yg kita ada hari ni kebanyakan mereka semua tak boleh pakai.....hampeh....
Budak remaja umur 15 @ 16 tahun habis ditembaknya.. perompak,penyamun..bebas..

Anonymous said...

I just read in the Star today Monday 29 Nov 2010 that researchers concluded that crime has decreased and Malaysians feel safe.

What???

Let's do a simple research on our own. How many of you have been a victim of crime? How many of you know of family and/or friends that have been victims of crime? How many of you know of a neighbour that has been a victim of crime? How many of you know of people who know people who have been a victim of crime? How many of you pay for residential security and still have crime in your area?

If that number is high compared to 10, 20 or 30 years ago then crime has increased and it has not become safer.

Still don't believe me?

Okay. How many of you are willing to walk alone at night? This was possible in the 1970s to around the mid 1990s.

I for one certainly don't feel safe anymore.

Someone from the Civil Rights Movement said...

But how about the 15 year old Malay boy who got shot to death by Polis Diraja Malaysia?

No comments?

No "get those police bastards" for them?

http://malaysiakini.com/news/149448

Read and weep.

Anonymous said...

Macam dah jadi negara Afrika yang penuh masalah. Patutla semakin ramai orang Nigeria disini. Mereka rasa macam kat Afrika.

Anonymous said...

Perhaps those two Bastards can contact their friends who can offer 'security' to the people of Kampung Subang.

Then they not only have a monthly fix income coming in but every once in awhile their friends of friends can come for R & R (Robbery & Rape). Then when the residents complain they can say "Oh, everything is going up, oil also going up. Maybe we need to get paid more. Then we can work harder to ensure your safety".

Sad sad times we are living in...

Anonymous said...

Maybe the 'security' people at Taman Tun can offer their services at Kampung Melayu Subang.

zack said...

Salam. security kawasan perumahan mesti diperketatkan. Cant imagine the ordeal they have to go through. Hope that PDRM can do something about this..

Anonymous said...

Mungkin benar dibawah. Apa pendapat anda?

Ada peperangan berat sebelah berlaku di taman perumahan sederhana hingga sederhana tinggi atau 'middle class to upple middle class'. Peperangan ini dimulakan oleh golongan miskin hingga sederhana rendah atau 'poor to lower middle class'.

Golongan 'poor to lower middle class' (bukan semua tapi kebanyakannya) berasa tersisih dan tidak menikmati kehidupan mewah di KL. Mereka iri hati melihat golongan middle class to upper middle class ini dengan hidup senang ada kereta ada rumah dan keluarga bahagia.

Perlu diingatkan disini bahawa ramai antara golongan middle class dan upper class bekerja keras semasa dulu hingga mereka dapat apa yang mereka ada sekarang.

Justeru itu, kerana iri hati, gologan poor dan lower middle class ini tidak puas hati dan sanggup membalas dendam kepada gologan middle class dan upper middle class.

Perlu diingatkan disini bahawa ramai anak-anak Felda dan murid-murid di sekolah pendalaman diberikan keutamaan pergi ke sekolah berasmara penuh berbandingkan murid-murid dari gologan middle class atau upper middle class yang duduk di bandar.

Justeru itu, golongan middle class dan upper middle class dikelilingi gologan poor dan lower middle class yang duduk di kawasan setinggan dan flat atau rumah kos rendah.

Ini bermakna, golongan middle class dan upper middle class menjadi sasaran atau 'easy target' gologan poor dan lower middle class.

Kawasan poor dan lower middle income group boleh didapati di kawasan dibawah:

- Kampung Medan
- Taman Medan
- Kampung Gandhi
- kawasan Jalan Kuchai Lama
- Kampung Penaga
- Kampung Sg. Ara
- Taman Desaria
- Sungai Way
- flat-flat di Sunway Mentari
- flat-flat di Flora Damansara
- flat-flat di Puchong
- flat dan rumah kos rendah Kelang
- flat dan rumah kos rendah Cheras
- Kampung Ramal Dalam, Kajang

dan macam-macam lagi kawasan setinggan, flat dan rumah kos rendah.

Contohnya, kawasan Taman Tun mungkin dijadikan tempat R&R (Rompak dan Rogol) oleh orang-orang dari kawasan setinggan, flat dan rumah kos rendah berhampiran Taman Tun. Radius dan lokasi mungkin tidak jauh.

Saudara dan saudari. Apa yang kita hendak lakukan? Masalah makin hari makin teruk. Hari-hari dengar berita. Bukan sahaja di suratkhabar atau Internet malah dari keluarga, sahabat, rakan setugas dan jiran tetetangga.

Adakah kita hendak tunggu anak isteri kita deperkosa, diculik, dirogol? Adakah kita hendak biar rumah dan harta dirompak? Adakah kita hendak tunggu sahaja?

Marilah kita buat sesuatu saudara dan saudari sekalian.

Kita bawa perang yang mereka mulakan ke rumah mereka.

Anonymous said...

The Bastards need Hudud.

Rompak = potong tangan.

Rogol = potong konek dan bola.

Then other criminals would think 100 x before committing crimes.

Anonymous said...

Zaman P Ramlee
Tingkap tak ada besi
Pintu hanya tutup tak kunci
Pagar tiada
Senyum ketawa

Zaman Kini
Tingkap berduri
Pintu kunci dan kunci dan kunci
Pagar tembok tinggi
Merana menderita

Malangnya nasib
Zaman maju kononya
Akhlak runtah moral tiada
Kezaliman di mana jua
Apa nak jadi dengan Malaysia

Anonymous said...

Sambung dari hari semalam...

Juga diingakatkan bahawa golongan 'poor and lower middle income group' terdiri dari pelbagai kaum dan bangsa iaitu terdiri daripada orang Melayu, Sabah, Sarawak, Cina, India, Indonesia, Bangladesh, Afrika, Amerika Selatan, Myanmar dan sebagainya.

Sesetengah orang Melayu ini datang dari kawasan setinggan, flat kos rendah dan rumah pangsa. Orang India datang dari Klang atau estet-estet yang mana tak ada kerja datang kat KL jadi gangster. Orang Cina dari 'New Village' keturunan komunis atau dari kawasan-kawasan gangster di Kepong, Jinjang, Cheras, Fairlane dan sebagainya.

Perlu diingatkan bahawa bukan semua golongan miskin atau sederhana rendah adalah penjenayah tetapi kebanyakan penjenayah samun, rompak, rogol, culik dan sebagainya datang dari kawasan yang ada masalah ekonomi.

Anonymous said...

Zaman dulu-dulu di kampung kalau tangkap orang-orang macam ini kita kerat leher dan gantung di tiang sebagai tanda amaran kepada orang lain. Malang sekali zaman sekarang tiada semangat kampung macam ni. Patut hidup kembali semangat ni sepertimana sesetangah kawasan di Kelantan.

Di Kelantan kalau ada orang-orang berhati syaitan seperti ini akan dikejar oleh 30 hingga 50 orang dan dibelasah cukup-cukup hingga separuh mati. Kalau mampus lebih baik.

Anonymous said...

Puan Ena,

Saya pohon andai puan punya waktu coba muatkan tulisan mengenai isu-isu berserta kupasan-kupasannya berhubung kes-kes jenayah yang sebegini. Dan tolong beritahukan kepada Bapak Hishamudin A/L Hussein Onn supaya menggerakkan anggota polis dari seluruh bahagian terutama gunakan sepenuhnya anggota-anggota SB bersama membentertas jenayah sebegini. Bikin apa itu SB hanya untuk menaan gkap orang-orang politik seperti Mat Sabu dan lain-lain yang hanya menmbuang waktu dan duit.

t.kasih

r.d. arianto

Anonymous said...

BROTHER SEMUA INGAT TAK MASA ERA PM PAK DOL SAMDOL.. MASA TU MEDIA WAR WARKAN KEZALIMAN POLIS ( ADA TANGAN GHAIB DI BELAKANG MEDIA MASA TU )NAK HANCURKAN KERAJAAN MESTI TIBAI POLIS.. SEBAB MEKA YG 24 KUAT KAUASAKAN UNDANG.. KITA SEMUA SOKONG SEMUA CADANG BELACI2 DOLLAH MASA TU..TERMASUK NGO HARAM JADAH PRO YAHUDI..KINI SELEPAS ITU PENJENAYAH KINI SUKAR NAK DI BUKTIKAN KESALAHAN MEREKA KERANA PENJENAYAH KINI TERLALU BANYAK HAK..MEREKA JIKA MATI DINOBATKAN SEBAGAI "HERO"...KINI KITA RASAKAN LAH OBAT YANG KITA BUAT SSENDIRI.. PAK DOLL DIA PEDULI APA.... DIA BOLEH LELAP BILA2 MASA DAN DIMANA-MANA...PERNAH KAH KAU ORANG SEMUA DENGAR NGO ATAU MAJLIS PEGUAM PERGI MELAWAT MANGSA CEDERA PARAHKAN ATAU DI BUNUH ATAU DI ROGOL ? ATAU MENGUTUK PENJENAYAH INI SEMUA.. BILA SAUDARA MARA ATAU RAKAN MEREKA DI BUNUH PANDAI DESAK POLIS AMBIL TINDAKAN TEGAS...MULUT AJA.. TAPI SETIAP KEJADIAN JENAYAH PASTI ADA PUAK YG UNTUNG DAPAT MEMBELA MEREKA, BUKA FREE BEB.. BAYAR MAHAL PULAK TU..JADI KITA KENA BERI UCAPAN TAHNIAH PADA PM KE 5 KITA TU....SEBAB HARU BIRU POLITIK DAN JENAYAH KERANA TERLALU TERBUKA...TERLALU TERLUS.. ( BAB KELUARGA SENDIRI ) TAK TERBUKA PUN TAK TERLUS PUN...SIAL BADAN KERANA DAPAT PM MCM DIA TU...

Mustaqim said...

The police force should be allowed to use their Special Force of targeting those bandits as in the 80's. Just shoot to kill if 3 branches of police force giving-out the same or similar reports!

We all know that is the only way to eradicate this sort of crime.

Otherwise stop talking. It is a waste of effort and time.

Anonymous said...

Tahun lepas kami telah menahan seorang suspek yang disyaki memerhati budak-budak sedang bermain di sebuah taman di damansara.

Dia selalu kelihatan sedang membaca sesuatu dan disyaki mengamal ilmu hitam.

Kami kepung dan menyoal siasat suspek. Dia berasal dari Kampung Ramal Dalam, Kajang dan sering berada di kawasan damansara. Dari nama dan rupa dia adalah keturunan Jawa. Besar kemungkinan dia adalah keturunan Jawa dua generasi bearda di Malaysia.

Anonymous said...

Bastard Problems

The Poor Bastard Problem
When can I eat?

The Middle Class Bastard Problem
Will I get robbed?

The Rich Bastard Problem
Where to hide my 3 mil house?
eh...8 mil...eh 24 mil...

Anonymous said...

Well let me guess the penyamun are from a certain species that are well known doing what they do best?

Anonymous said...

Kepada Anon 9:44 AM

Bukan. Kami mendapati bahawa semua jenis bangsa terlibat dalam kes jenayah.

Malah ada geng 'muhibah' yang terdiri dari 3 kaum untuk elak dari jenayah berbau perkauman. Juga ada kaum yang upah kaum lain untuk membuat jenayah.

Suatu peringatan. Kalau anda ada anak-anak kecil tolong jaga dan jangan dibiarkan. Dalam kes suspek dari Kajang, budak-budak seringkali dibiarkan bermain tanpa pengawasan penuh. Suspek dari Kajang ini disyaki pengamal ilmu hitam dan seringkali dilihat membaca mentera. Ada juga penduduk yang tidak perasan dengan kehadiran suspek. Kami lawan dia dengan membaca ayat Al-Quran.

Alhamdulillah. Kami telah kepung suspek dan akhirnya serah kepada polis.

Anon 8:32 AM

Anonymous said...

Marilah kita kongsi taktik-taktik yang digunakan perompak.

Selit kertas 'service' pada pagar

Orang-orang yang mengedar kertas 'service' biasa kurus kering macam penagih dadah dan lazimnya memakai topi dan berbaju buruk. Mereka menyelit kertas 'service' yang biasanya tercatit service seperti cuci air-con, cuci lantai dan sebagainya.

Kertas atau kad service desilitkan di pagar. Kalau penghuni rumah tiada, maka kertas tersebut tidak diambil atau tidak jatuh. Kalau lama-lama ditinggalkan disitu maka penjenayah tersebut akan menghubungi rakan-rakan mereka dan mereka akan pantau rumah itu lagi. Kalau tidak ada orang mereka akan pecah masuk. Tetapi kalau mereka silap ada orang, nasib malang bagi tuan rumah.

Kad service pukau.

Kad diselitkan di pagar. Kalau orang-orang rumah ambil, mereka akan seperti dipukau dan penjenayah akan dapat masuk rumah.


Perkerja-pekerja potong rumput, bersih jalan dan sebagainya.

Biasanya memantau dengan tiga orang. Mereka pakai macam orang yang berkerja untuk membersih longkang, jalanraya atau potong pokok lengkap dengan baju dan but. Mereka akan tekan loceng rumah dan memantau kalau ada orang dalam rumah. Kalau tiada mereka akan pecah masuk.

Kepala Tong Gas

Dia datang biasanya seorang dan petah bercakap. Macam-macam dia cerita. Akhirnya tuan rumah bayar RM300 untuk kepala tong gas bernilai RM30. Kadang-kala penjenayah ini akan menyuruh tuan rumah untuk pergi ke tempat lain dan menyerah wang.


Sekuriti

Kalau ada pencurian di kawasan rumah atau pangsapuri besar kemungkinan ia melibatkan orang dalam. Kalau ada cctv penjenayah-penjenayah ini dengan bantuan orang dalam dapat tahu siapa keluar masuk dan pukul berapa orang pergi balik kerja dan sebagainya.

Kalau sekuriti mengunakan tenaga kerja rakyat asing lebih bagus kerana mereka boleh lakukan jenayah dan lesap selepas 3 atau 6 bulan. Mereka balik ke negara asal dan masuk balik. Selepas 10 tahun mereka dapat beli rumah.

Anonymous said...

Syabas kepada pihak polis yang tembak mati ketua geng Gemuk. Pihak polis patut tembak sampai mati penjenayah-penjenayah. Biar mampus.

Anonymous said...

Motor-motor mat rempit di sebuah pangsapuri di kota damansara dibakar hangus oleh individu atau individu-individu pada pukul 4 pagi baru-baru ni. Individu atau individu-individu tersebut bertindak nekad begitu kerana sudah tak tahan dengan perangai mat rempit yang suka buat bising semasa penduduk lain sedang tidur. Mat rempit tersebut juga sering kacau penduduk dan berkelakuan seperti kera gedik kurap.


Taniah kepada individu atau individu-individu di pangsapuri kota damansara itu.

TabuanMas said...

Saya cadangkan kpd semua parti politik dan badan-badan NGO di Malaysia mengadakan satu perhimpunan gergasi melahirkan rasa simpati kpd mangsa yang berkenaan disamping menzahirkan rasa kurang senang dengan keadaan kejadian jenayah yang melampau seperti peristiwan ini.

Anonymous said...

Air mata saya mengalir membaca kisah ini. Bagaimanakah perasaan saya sekiranya saya sendiri yang mengalaminya.

Anonymous said...

Ena,

It is a great pity that this woman had to be humilated in such a horried manner i.e. not only being raped infront of her own daughter but also having that act being taped! Such a despicable act!

I am certain this is not the only case happening. There maybe other cases that are not highlighted and the victims suffer the shame in silence.

There should be more drastic action being taken both by the Police as well as the residents in each housing estate or area. To leave the task to the Police alone may not solve the problem as they would not have enough manpower. Thus a synergistic approach needs to be undertaken whereby the Police with the help of residents in each housing area either set-up a Police Beat Base or undertake joint patrols. By the way what happens to Rakan Cop? Is it still functioning or has it become history?

My fervent hope the two bastards are caught and publicly castrated as they deserve it.

Angry Malaysian

aphrodisian said...

Memang melampau betul lelaki berdua ni. Apalah agaknya yang mereka dapat dari merogol perempuan ini? Keseronokan pastinya.

Yang menyeronokan mereka adalah melihat perempuan tadi mengikut kehendak mereka. Lagi melawan dan lagi memprotes lagi menaikan keghairan kerana merasa kuasa.

Kuasa itu adalah satu aphrodisiac. Sebab itu mereka seronok dapat menguasai wanita itu untuk menyerahkan dirinya untuk disetubuhi. Cepatbuka baju kau!.. mcm cerita melayu dulu.
Jangan lambat-lambat..telanjang..

Bukan harta benda yang dicari tapi kegilaan kuasa ke atas wanita. Mungkinlepas itu mereka ketawa puas dapat menyetubuhinya sambil melihat kembali rakaman video. Tidak mustahil video ini akan dinaikkan ke internet....

Anonymous said...

babi sial jadah punya orang...just get these guys and cut em off