Saturday, March 06, 2010

No Surprise : PKR Sacks Pain In The B*** Zulkifli Noordin

It was a foregone conclusion, wasn't it, that PKR was going to give the Kulim Bandar Baru MP the boot.

The way this controversial PKR elected representative was going on and on and on...about PKR, Lim Guan Eng, those "little pharaohs"...

Anyway, today the party's supreme council unanimously decided to sack him.

PKR has also asked that he vacate his Kulim-Bandar Baru seat in 'good faith' as he won the seat under the PKR banner.

Party secretary-general Saifuddin Nasution said Zulkifli has 14 days to appeal the decision.

On Thursday, Zulkifli had walked out of the party's disciplinary board hearing after he refused to recognize the board which he said should be made up only of Muslims.

Zulkifli was hauled up over his police report against PAS Khalid Samad who had said it was all right for non-Muslims to use the word “Allah” and his public criticisms of Guan Eng.

Saifuddin said the party rejected Zulkifli’s request for an all-Muslim panel since it was a disciplinary matter.

Well. I'm sure YB Zul was prepared for this.

Apa macam, YB? Apa cerita?

Looks like Saudara Zul has a lot to say, and holding back some. Read HERE.

21 comments:

Mohd said...

Kita tak kira PAS atau UMNO harus menyokong Zul dlm PRK utk menegakkan Agama Islam!

donplaypuks® said...

Well done PKR!

Had they taken a firm stance and action when Zul crossed the line over the Bar Council fracas, PKR would today not have all these frog hopping about today!

dpp
We are all of 1 race, the Human Race

Razif said...

Hahaha

"Apa khabar YB, apa cerita"

Kak, the way you said that is like in style of Hishamuddin Rais' gempak punya blog, Tukar Tiub.

He always says that line when some politician is in trouble!

Namun, walau apa pun, YB Zul ni memang baik jugak disingkirkan. Dia tu macam budak-budak kalau kiter tengok interview dia, tak matured langsung.

Lagipun, kiter warga Melayu tak mudah ditipu oleh taktik org-org spt YB Zul lagi sudah. Org cam gini pandai memperkudakan agama Islam yg indah utk matlamat politik peribadi. Memalukan!!

Anonymous said...

'Perkasa' is the right platform for 'Zul' to shine !!!

Ibrahim Ali and Zul Nordin together will become a formidable force to defend 'Ketuanan UMNO' !!



Papaganon

Anonymous said...

melalui pembacaan difahamkan yb zul dihadapkan ke lembaga disiplin parti bukan atas isu kalimah 'Allah' tetapi atas isu laporan polis yb zul terhadap yb khalid samad...

She

Anonymous said...

Good Riddance to Bad Rubbish!








Joe Black

Chicken Feet aka KaKiaYam said...

"...Kita tak kira PAS atau UMNO harus menyokong Zul dlm PRK utk menegakkan Agama Islam! ..."

ooo...kalo macam tu, tak payahlah saya menyokong zul....pasal saya bukan UMNO dan bukan PAS..hehe...

Zul tidak menegakkan Islam, sebaliknya memalukan segala yang kononnya dipertahankan...Islam and bangsa hanyalah alasan...

KaKiaYam

Anonymous said...

Aku tak kisah walaupun tinggal nama aje PKR yg penting matlamat aku tetap. UMNO/BN mesti di kalahkan...siapa pun yg melawannya.

Tak rela rasuah menjadi jadi mengalahkan negara jiran.

Mohdi

Anonymous said...

Malaysia style of politician.

Just an analogy: Husband taking his wife for a divorce. During divorce proceeding the husband make sure everybody knows every bad details about the wife to ensure she will never remarry. While the man look forward to pursue new interest or long lost girlfriend.

Wise up Malaysian. Only vote for people who really can serve the people; not one who washes their dirty linen in public.

"Orang Alim tak pernah mengelar diri sendiri alim and thieves never call themselves thieves"

najib manaukau said...

Zul will not resign because he knows however long he can hang on the seat he will get his M.P.
allowance till then. He knows his political 'life' is finished and he is not about to give up the allowances and privileges right now.
He is finish !

Anonymous said...

As they fight and fight amongst themselves...

...homeless still around, criminals still around, rubbish still around...

...and around and around we go...

...weeeeeeeeeeeee...

Gadis Yang Cun! said...

BERITA TERGEMPAR!!!

Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution berkata "Zul Nordin bijak mainkan persepsi yang dia pejuang Melayu Islam".

Baca berita baru dengan sepenuhnya <a href="http://chegubard.blogspot.com/2010/03/zul-nordin-bijak-mainkan-persepsi-yang.html>di sini.</a>

Old Fart said...

"Good Faith"? What is that? Zul only knows faith in Islam!!

Lee said...

Good riddance of bad rubbish!
Congratulations PKR.Well done!
The extremist should resign, but I doubt that he will have the gut to do so.Go join Perkasa...you will certainly be at home there!

Anonymous said...

get lost zul

NURAINA A SAMAD said...

to a commenter who called himself/herself SITI NURAIDA:

sorry, but i'm not giving space to your comment. irrelevant. also i detect kedengkian dalam kata-kata anda. you remind me of someone i know -- crazy (deranged), jealous and malicious. i suggest you go elsewhere. thanks.

Anonymous said...

Cik Nuraina,

In the midst of people who speak like Zulkifli Noordin, I bet this is relevant:

Peranan penulis/seniman/sasterawan cukup penting dalam memperkasa kembali fikrah yang selama ini telah diperbodohkan melalui budaya yang disebar luas oleh United Malays National Organisation.

Selama lebih dari 50 tahun hegemoni budaya United Malays National Organistaion telah melakar dan mengkonstruk cara warga Malaysia terutama manusia Melayu berfikir dan bergerak. Dengan bantuan lembaga - seperti lembaga feudal, lembaga keagamaan, lembaga tradisional Melayu – United Malays National Organisation telah berjaya memagar dan mengikat cara manusia Melayu befikir dan bergerak.

Apabila kita terbaca berita yang mengatakan kita semua ini kurang membaca maka kita menerima hakikat ini tanpa kita berfikir panjang atau menimbulkan pelbagai persoalan. Sikap ini adalah sikap yang salah. Inilah sikap hasil dari hegemoni budaya United Malays National Organisation. Budaya ini memalaskan kita untuk berfikit. Seharusnya - kita menimbulkan persoalan demi persoalan ke atas kenyataan tadi.

Kenapa agaknya manusia Melayu tidak suka membaca ?

Jika manusia Melayu tidak mahu atau tidak suka membaca buku maka mari kita selidiki apa sebenarnya isi buku itu. Jika manusia Melayu tidak ingin membaca sebuah nobel maka mari kita selidiki apa yang cuba dipaparkan oleh si penulis dalam didalam nobel itu. Jika manusia Melayu gagal untuk menghayati sebuah puisi – maka mari kita lihat dan selidiki apa isinya pusi itu. Jika mansia Melayu tidak menghayati sebuah lukisan maka mari kita selami apa dia yang telah dilukis.

Selama lebih dari 20 tahun ini – buku-buku dari tulisan sasterawan kita, buku-buku yang cuba membawa hal ehwal semasa , buku buku yang dikatakan cuba membuka mata dan hati warga Malaysia – kebanyakan bergenre bodek. Puisi, teater dan sandiwara yang dipentaskan ke hadapan penonton banyak juga yang membawa unsur-unsur budaya bodek. Budaya bodek ini telah menjadi salah satu ciri yang amat penting dalam proses pembodohan manusia Melayu.


To read more, go here.

Anonymous said...

bagi aje Zul kolum kat NST ... x boring sgt mcm coretan zainol.

Anonymous said...

he is NOT stooopit to lose drop allowance & life-time pension la!
kulitnya veri tebal to stick to the MP seat won NOT by him sendiri BUT
under PKR banner !!

Anonymous said...

7.48pm: sir, it should be 'good riddance TO bad rubbish' !

Anonymous said...

Bukan malas baca...buku mahal.

Library ada...tapi jauh sangat. Tak 'accessible'.

Bukan bodek...nak hidup. Kalau tak bodek kat Malaysia nie memang takleh hidup.