Saturday, February 17, 2007

Gong Xi Fa Cai!


Be Happy and Have a Safe Journey!
To my Chinese friends, have a very happy and prosperous New Year!
May there be greater luck and happiness for you in this year of the pig (boar).
If you are an out-of-towner, drive carefully, please. Don't be a statistic in the traffic police records.
And the rest of us in KL and PJ -- enjoy the traffic jam/congestion-free roads. You just have a week before everyone comes back from the hols.
Peace, brothers and sisters!

21 comments:

zewt said...

thanks.... have a nice holiday..!

NURAINA A SAMAD said...

hi zewt,

i visited you in your blog and wished you a Gong Xi fa Cai.
Thanks for visiting and dropping a line.
Hope to "see" you again here.
And I will be seeing you in your blog too.
You do have a very interesting blog.
You remind me of some friends I know.
Take Care, Zewt.
(And what a name -- Zewt! -- cool,bro )

KLite in Perth said...

Happy Raya Cina Kak Ena. Gosh, i didn't even know it's that time of the year back home. Wishing u well and happy holidays. I hope to catch up with u soon, next month. I'll be back home :) Oh yes, hope it's not too late to congratulate you on your blog. I was surprised to know and glad u did it. In a way, bila baca,rasa rindu tu hilang sikit. Miss the ol' times...always have.

NURAINA A SAMAD said...

Hi KLite in Perth,
And same to you too!
Let's meet up at Austin Chase, BSC.
SO much to catch up on.
How's the shop? Any little one on the way?
Take Care! And thanks for dropping by.

lubok melayu said...

Selamat Tahun Baru Cina kepada semua pemblog, pembaca dan tukan komen di laman Jalan Sudin ini. Semoga sejahtera selalu. Untuk adik Nuraina, semoga tahun ini membawa kebahagiaan.

Lame Basket said...

Happy New Year to you too, Kak Ena.

:-)

Lame Basket.

FireHorse said...

Happy Chinese New Year to you too!!

NURAINA A SAMAD said...

Lubok Melayu -- Terima Kasih. Kebahagiaan dan segala2-nya di tangan Allah SWT. Walaubagaimanapun, saya sebagai insan biasa akan berusaha untuk mencapai, mengecapi kebahagiaan, yang di redhai Allah SWT.
Dan saya ucapkan kepada saudara semoga tahun ini juga membawa kebahagiaan kpd saudara sekeluarga.

Lame Basket -- Thank You and a Happy Chinese New Year to you too.

FireHorse -- Thank You, ma'am. ANd hope this year brings you much much more happiness, prosperity, luck and a greater wellbeing and better health.

Penarik Beca said...

Nuraina said:
"...saya sebagai insan biasa akan berusaha untuk mencapai, mengecapi kebahagiaan, yang di redhai Allah SWT"

Awat saya rasa tersentuh dengan ayat di atas?!

Dok cari2 jawapannya tak terlintas dalam kepala. saya gantung saja soalan itu di jarum jam.

Tapi saya rasa hidup ni kena ambik mudah ja, kecuali suruhan dan larangan Tuhan.

saya teringat kecik2 dulu saya baca majalah Dian terbitan Arwah Ustaz Yusoff Zaki Yaakob, tak silap ada kata-kata yg dalam ayat saya sendiri lebih kurang lagu ni:

Masalah macam cermin; kalau kita duduk depan cermin, nampaklah diri kita. Kalau kita tak duduk depan, mana nak nampak apa?!

saya pulak reka sendiri:

hang relax saja la, halim oi! macam hang dalam traffic jam. Kalau hang maki hamun pun, traffic jam lagu tu gak.

Kalau hang relax pun, lagi bagus kalau hang istighfar ka, selawat ka, macam tu gak traffic jam. Lagi baik hang relax ja...

Agaknya pasal tu lah kot, walaupun dah 49 tahun, kecuali masuk hospital sat tahun lepas fasal gallstone (makan tak jaga); saya tak dak sakit yang macam sakit jantung ka, kencing manis ka, darah tinggi ka, kecuali sakit yg minor2. Biasa la..

AlhamduliLlah...

saya dok teka, emosi kita juga mempengaruhi kesihatan kita. Umpamanya, kalau tak silap, kalau kita marah, banyak adrenalin yang keluar. Kalau dah berlambak-lambak adrenalin keluar, tentulah tak elok untuk badan dan jiwa kita.

Tu baru bab marah, adrenalin keluar banyak. Kalau dengki, busuk hati, menipu, memutar belit, tamak, cah keting kawan, evil genius (hmmm...), lagi la!!

Entah apa lin yang keluar.

Panjang pulak beletiaq ni.. Mudah-mudahan Nuraina dalam limpahan kasih sayang dan keampunan Allah s.w.t. Amin..

NURAINA A SAMAD said...

saudara penarik beca (bakaq/halim)

alahai.... apa nak saya ucapkan?
terima kasih kerana sudi ke sini.
saya amat menghargai kata-dua saudara.

sekali lagi --- terima kasih

wonda said...

Nuraina,
Thank you for dropping by. Have a wonderful "traffic free" holiday with your family.

mis_tey said...

I would like to join you, sis, in wishing all Malaysian Chinese "Gong Xi Fa Cai"!

Happy Chinese New Year & have a good break.

I know I will!

sesat said...

To all the Chinese bloggers and readers of 3540 Jalan Sudin, Gong Xi Fa Cai and May the year of the "Boar" bring "roaring" success to you all. To other bloggers and readers, enjoy the long break and the unclogged roads. Ah...traffic-free KL and PJ roads, what a sight to behold.

NURAINA A SAMAD said...

penarik beca,

sorry-lah, saudara. tak perlu lah saya refer pd sesiapa. memang kata-dua to seperti yg saudara ertikan.
silap saya. mohon mahaf.
sepatut-nya -- sepatah-dua?

Penarik Beca said...

Nuraina said:

penarik beca,

sorry-lah, saudara. tak perlu lah saya refer pd sesiapa. memang kata-dua to seperti yg saudara ertikan.
silap saya. mohon mahaf.
sepatut-nya -- sepatah-dua?


Kawan saya pernah tulis:

small meter je tu... [meter pun meter lah...]

ala Kassim.... mak mintak mahap Kassim... (Mak Dara dlm Ibu Mertuaku).

saya lagi la mohon maaf. Anak saya baca komen-komen ni sebelum saya baca tadi. Dia datang sini nak belajar orang putih. "Ni apa pulak yg abah buat ni!!? Pandai-pandaaiii je abah ni. Abah kena mintak maaf ni!" (aku ni mengajar itek berenang lak hari ni!!)

Mohon maaf, Sis!! Sungguh-sungguh!

NURAINA A SAMAD said...

saudara penarik beca,

saya di maafkan, sudah tentu saudara saya maafkan. Ok-lah kita ni... bermaaf2an.

terima kasih, saudara..

Kak Teh said...

ena - i remember one chinese new year visit home. after a night out, u and baidura and fati I think drove me back...i told you to look for a road with lots of lanterns - theway to my brother's house...hahahaha! of course- there were loads of roads with lanterns at that time. i did the same with another friend too..and we got lost - very lost! What can i say. I am still the same - no sense of direction. Have a good break! see you next month, okay?

Clark Gable of Pulau Duyong said...

Dear MsNAS,
Gong Xi Fa Chai to all your Chinese fan,and Happy hols to the rest.
Your blog ...God ,am lost for word..very interesting and sad perspective of our country history.

In declassified CIA files,Suharto was supplied with the cookup list of so called Communist symphatisers by their operative office in Jakarta.American were paranoid of Domino theory and worried about their influence in this region,thus the purge.Indonesian lost one million lives due to that and no apology were offered by the American.
Your sad experience must be associated with that particular time ....it must be very traumatic to young girl like you then.I felt sorry for U.
I will drop by again...continue writing ,everyone is waiting for it,me especially.

NURAINA A SAMAD said...

wonda -- i will visit you again! Go Xi Fa Cai

Sesat: Thanks...and what a wonderful Chinese New Year day -- lovely weather, despite the raining afternoon.
Hope you enjoyed yours too.

Mis_Tey :Same to you.. enjoy! ANd I hear you pandai masak.

Kak Teh -- Ah... how can I forget.. Old Klang Road and OUG at 2am during Chinese New Year? So so funny...luckily Baidura was with us...
At tht point, I had not been in that area for so long... so when you were so sure you knew where Aji's house was. I thought,ok-lah tu. And then, you said "senang saja, that place ada banyak lanterns". I almost died with laughter. This is Malaysia, Yang Oi... And some more Old Klang Road....lanterns lanterns everywhere-lah....
But, we got to Aji's ok..thanks to his precise instructions over the handphone....and thank God for handphones..

Clark Gable of Pulau Duyong : Thank you. I humbly thank you for dropping by and for those nice words.
Hope to see u here and .... at Penang Nasi Kandar, or Mohsin in TTDI,maybe... with Mr Samurai, and fellow bloggers?

Clark Gable of Pulau Duyong said...

Sure Ms NAS,I ll be in KL this CNY time give me a call ..regards to fellow bloggers.

Abu Turab said...

Kata Nuraina, "...saya sebagai insan biasa akan berusaha untuk mencapai, mengecapi kebahagiaan, yang di redhai Allah SWT."

Kita di beri akal dan qalbu oleh Allah SWT. Oleh itu kita gunakanlah akal kita untuk mengenal diri kita dan Allah SWT, untuk mencapai keredhaanNya.